header

HOE DOET CEPHAS ‘T…?

Samen met jou bepalen we wat de obstakels zijn en gaan daar mee aan de slag. De manier waarop is afhankelijk van hoe jij nu in het leven staat en niet onbelangrijk, wat je “hulpvraag” is. Dat doen we met behulp van de volgende methodieken:

BEGELEIDING

Persoonlijke begeleiding in de vorm van gesprekken, maar ook “intensief” lichamelijk bezig zijn. Wandelen en sporten, koken. Intensief bewegen geeft energie, hoe gek dat ook mag klinken. Je activeert je lichaam, het omhulsel waarin je woont. Immers, als jij je niet zo fijn voelt, heeft dat een direct gevolg voor je lichaamstaal: je schouders gaan naar beneden, kin op de borst, ademhaling omhoog. Mensen gaan je mijden en vinden je zielig, ze gaan je ontlopen of, veel erger, pesten. Natuurlijk gaan we geen topsport bedrijven. We doen datgene wat jij aan kan en niet wat jij niet wilt! Buiten of binnen; alles kan. Om jou het gevoel weer terug te geven dat je er toe doet!!

REIKI

Reiki helpt om de energieniveaus in je lichaam weer in balans te brengen. Veel van je emoties, gevoelens en fysieke pijntjes worden veroorzaakt door een onbalans in de energiestromen in je lichaam. Reiki kan dat eventueel verhelpen. Het is geen wondermiddel, het is ook geen tovenarij, maar een Japanse natuurgeneeswijze die een eeuw geleden ontwikkeld is door Shintoïstische en Boeddhistische technieken samen te voegen en verder te ontwikkelen. Het is absoluut geen vervanger voor de reguliere medische wetenschap. Maar het werkt zeker ondersteunend, zo niet helend, om de balans te herstellen van je lichaam en ziel. Zijn je energiestromen in balans, dan ben je zelf in balans, voel je jezelf energieker, gaat de zon weer schijnen! Wil je meer weten over reikibehandelingen, klik dan hier. Reiki kan ook preventief worden ingezet. Korte behandelingen laden de persoonlijke accu weer op. Je voelt dat de energie weer gaat stromen. Je zult minder vatbaar zijn voor kwaaltjes. De meeste fysieke kwalen ontstaan vanuit de emotie en door stressfactoren. Als je lichaam en je hoofd in balans zijn ben je hier minder vatbaar voor en kun je beter met stress uit de voeten. Juist voor werkomstandigheden kan dit een positief effect hebben op het ziekteverzuim. Korte reikibehandelingen van een kwartier kunnen hiervoor ingezet worden, ook op de werklocatie. Reguliere behandelingen op afstand of op locatie zijn ook mogelijk. Korte behandelingen op regelmatige basis hebben een langdurig positief effect. Cephas_2

HET WAS BOVEN OP DE BERG DAT IK BEGREEP, JE BENT NOOIT ALLEEN ALS JE SAMEN MET JEZELF BENT….

(Bram Vermeulen)

ROTS & WATER

Rots & Water is een psychofysieke weerbaarheidstraining, voornamelijk ontwikkeld voor jongeren, maar nu ook toepasbaar voor iedereen. Vooral op scholen is het een effectief middel gebleken tegen pesten en om de kinderen bewust te laten worden van hun eigen mogelijkheden. Vergroting van het positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfrespect. Hoe ga je het beste met, vooral vervelende, situaties om, gedrag van je medeleerlingen, maar ook in het gewone leven en de gezinssituatie. Het vergroot je empathisch vermogen en verbetert je communicatie. De training is een combinatie van psychische bewustwording en fysieke verdedigingstechnieken. Dit alles gebaseerd op Tai chi, Aikido en Karate. Dus in alle gevallen met respect voor de medemens en jezelf. Niet alleen op scholen is deze training effectief. In alle omstandigheden waarin mensen met elkaars gedragingen te maken hebben is Rots & Water een waardevolle methode om werk en leefomstandigheden te verbeteren. Het maakt je zelfbewuster, waardoor je minder vatbaar zult zijn voor negatieve invloeden in je leefomgeving. Je wordt gelukkiger en positiever, dat straal je uit! Rust in je buik, rust in je hoofd! Wil je meer weten over Rots & Water, klik dan hier. Cephas_1

DOOR HET VERLEGGEN VAN EEN STEEN IN EEN RIVIER OP AARDE, ZAL DE STROOM NOOIT MEER DEZELFDE WEG GAAN…..

(Bram Vermeulen)

COMBINATIE

Het zal duidelijk zijn dat de combinatie van bovenstaande technieken elkaar versterken. Op de juiste manier ingezet zal het helpen in het proces om je weer tot een stabiel en gelukkig mens te maken! Ook voor scholen en bedrijven kunnen er één of meerdaagse trainingen verzorgd worden waardoor er gericht op problematieken ingespeeld kan worden. Pesten is niet voorbehouden aan (kleine) kinderen. Het komt ook veel meer voor op de werkvloer dan algemeen gedacht wordt, met de meest akelige gevolgen als resultaat.

CONTACT

Mocht je meer willen weten over wat het bovenstaande voor jou, je school of  je bedrijf kan betekenen, dan vertel ik je graag wat de mogelijkheden zijn. Kijk even op contact voor de beste mogelijkheid om contact met CEPHAS op te nemen. Uiteraard ben ik volledig gecertificeerd voor het geven van reikibehandelingen en het verzorgen van Rots & Water trainingen.